History of Montara® Watches

Urets oprindelse starter i 1932

Kaptajn Kristen Rasmussen, oldefar til en af grundlæggerne bag Montara® Watches, fortalte en gang om en sørejse han udførte fra Danmark til Amerika i 1932. Han var kaptajn på skibet “Mathilde” af Marstal under dansk flag, der sejlede til Anchorage i Alaska den 5. september 1932.

Kaptajnen havde berettet, at tiden stod helt stille i et brev til sit tip oldebarn, da de nærmede sig Panama efter at have krydset Nordatlanten. Da Mathilde havde passeret gennem Panamakanalen, nåede de Stillehavet og sejlede nord på langs kysten af Californien. På et tidspunkt opdagede kaptajn K. Rasmussen fyrtårnet ved Montara nær San Francisco.

History of Montara® Watches montara watches captain rasmussen 2
History of Montara® Watches montara watches crew

Ved Montara stod tiden stille

Det er dette sted kaptajn K. Rasmussen vendte tilbage til flere gange i sit liv. Han beskrev Montara som et sted med varme og skønhed, et særligt sted med en smuk udsigt over Stillehavet, hvor lyden af bølgerne ramte kysten som en symfoni.

Montara var det sted, hvor tiden stod stille og gav ham fred i sindet fra det oprørte hav. Der kan ikke være tvivl om, at Montara stod kaptain K. Rasmussens hjerte nær.

Fyrtårnet var både et signal og et symbol for ham på, at de snart ville møde de kolde vinde fra nord på rejsen mod Anchorage. Ligeledes var det et symbol på varmen på deres returrejse fra Anchorage.

Hjemkomsten og gulduret

Ved hjemkomsten til København blev kaptajn K. Rasmussen overdraget et guld lommeur fra sin overordnede for at bringe ”Mathilde” sikkert i havn, efter at skibet havde være i hårdt uvejr på rejsen tilbage til Danmark.

Skibet var hårdt medtaget og havde mistet begge master, men kaptajnen reddede skibet og dennes besætning sikkert i havn. I dag opbevares uret i København, da det er et symbol på den hårde rejse, han havde været på, og de oplevelser hans besætning og kaptajnen skulle igennem for at nå Montara.

History of Montara® Watches montara watches captain watch
History of Montara® Watches navigatoerens bog
History of Montara® Watches xmontara watches logo
Montara Watches’ logo er inspireret af kaptajn K. Rasmussen historie og oplevelse af Montara.
History of Montara® Watches montara watches collage story

UDDRAG AF URENE